Op 21 mei gaat in Oss de documentaire ‘Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Acerta: een farmaceutisch avontuur.’ over het ontstaan van Acerta Pharma in première.​

  • Zo’n vijftien jaar geleden zag in Oss op het huidige Pivot Park een bijzonder molecuul het licht.  Hoe klein ook, enkele jaren later zou dit molecuul de basis vormen voor een medicijn van Acerta Pharma tegen een bepaalde vorm van bloedkanker. Een middel dat een beter leven zou inluiden voor duizenden leukemiepatiënten wereldwijd. Een verhaal te mooi om onvermeld te laten.

In opdracht van de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) is een documentaire gemaakt die dit verhaal vertelt vanuit een unieke invalshoek. Founders en betrokkenen van het eerste uur blikken terug op deze betekenisvolle biotech startup-rollercoaster. Met een deal van 7 miljard was Acerta een financieel zeer succesvolle investering met een grote maatschappelijke impact. Wij nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

16:00 uur - Ontvangst bij De Groene Engel in Oss

16:30 uur - Ontvangst door Brigit van Dijk – van de Reijt CEO BOM en Brigitte Drees CEO Pivot Park

16:45 uur - Introductie door Wobine Buijs-Glaudemans burgemeester Oss

17:00 uur - Première documentaire: ‘Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Acerta: een farmaceutisch avontuur.’

17:30 uur - Napraten met Tjeerd Barf en Allard Kaptein

18:00 uur - Netwerkborrel

19:00 uur - Einde

Ben je erbij op 21 mei in Oss? Meld je dan nu gratis aan!

Hierbij alvast een voorproefje op de documentaire:

Locatie

De Groene Engel

Kruisstraat 15

5341 HA Oss

Gebruik je een navigatiesysteem? Let op: kies voor Kruisstraat 15 in Oss en niet voor de Kruisstraat in Herpen (gemeente Oss). Er is volop parkeerruimte in de directe omgeving van het pand, o.a op het parkeerterrein de Boschpoorthof (achter de Hema) en op het Jurgensplein.